Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu, şefa ANM, anunță schimbarea drastică a vremii în România: "Se întoarce iarna în toată țara!"

Elena Mateescu, şefa ANM, anunță schimbarea drastică a vremii în România: "Se întoarce iarna în toată țara!"

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori pentru toată țara, valabilă în următoarele zile.

de Laura Dinu    |    19 Mar 2024   •   13:28

Potrivit meteorologilor, până joi seara, la ora 20:00, va ninge în majoritatea zonelor țării și se va depune strat de zăpadă. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în perioada următoare.

”Se întoarce iarna, mai ales în zona Carpaților Orientali și Meridionali, unde va ninge moderat cantitativ, 10-15 l/mp, se va depune strat nou de zăpadă. 

Posibil să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare și în nordul și centrul Moldovei dar și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, în sudul și estul Transilvaniei”, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

”Vorbim de o informare meteorologică valabilă până joi seara la ora 20:00. Vor fi și intensificări ale vântului, cu rafale de 40-50 km/h, în special în partea de est, sud-est dar și în zona de munte, iar în cursul zilei de marți și în zonele vestice.

Nu în ultimul rând, din punct de vedere termic, vorbim în aceste zile de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, pentru că maximele nu vor mai depăși cel mult 10, posibil 12 grade Celsius în extremitatea de sud-vest a țării, preponderent negative în special în depresiuni, spre 6 grade Celsius, dar și în restul regiunilor este posibil să vorbim despre minime apropiate de 0 grade și chiar ușor sub 0 grade. 

De la mijlocul săptămânii, temperaturi ușor în creștere, astfel încât în weekendul care va veni să consemnăm din nou valori de peste 17-18 grade Celsius”, a mai explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ninsori informare meteo
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close